TINTÍN I HERGÉ


Biografia Hergé
Georges Remi (Etterbeek, 1907 - Brussel·les, 1983), va ser un historietista belga de gran renom, sobretot gràcies a la creació del famós personatge Tintín, l'any 1929. Georges Remi és més conegut amb el pseudònim Hergé, el qual prové de la pronunciació en francès de les seves inicials a l'inrevés (R.G). A part del Tintín, va crear altres personatges, tals com Les aventures de Jou, Zette i Jocko, o Les trapelleries d'en Quico i en Flupi.

Taula de contingutsEl 1961 s'estrena la primera pel·lícula d'en Tintín, amb Jean-Pierre Talbot fent de Tintín. També s'han dut a terme diverses pel·lícules d'animació.
L'èxit financer de Tintín va permetre a Hergé fer més viatges. Va recórrer Europa de cap a cap, i després va visitar els Estats Units, lloc on va trobar nadius americans, la cultura dels quals havia estat una font d'inspiració per les seves obres. El 1973 visita Taiwan. Més tard, aconseguí reestablir contacte amb Tchang Tchong-jen. Aquest havia estat degradat a brossaire durant la Revolució Cultural, i després es convertí en el director de l'Acadèmia de Belles Arts de Shangai. Temps després, va tornar a Europa, per quedar-se a París i retrobar-se amb Hergé.
Hergé mor l'any 1983, a la Clínica Universitària Saint Luc de Brussel·les, degut a complicacions d'una anèmia que havia contret feia temps. Va deixar inacabada una nova aventura d'en Tintín, anomenada Tintín i l'Art-Alfa. Pel seu expressat desig de no deixar en Tintín a les mans d'altres artistes, només es van publicar els esboços.

Si voleu llegir la biografia sencera: http://ca.wikipedia.org/wiki/Herg%C3%A9