dijous, 8 de novembre del 2012

CONTE "En Pere de la favera"

Això era un a.lot, en Pere, a qui s'havia mort la padrina i com que tenia moltes ganes de pujar al cel per veurer-la va decidir plantar una favera.
Cada dia regava la planteta.


 La favera va créixer tant que arribà als núvols.


En Pere s'enfila per la favera i de branca en branca arribà fins al cel.

  Toca les portes del cel i sortí Sant Pere.
 
 Aquest li digué que no podia veure sa padrina
Però perquè s'anàs content li dóna un ase màgic.
Pujà daunt l'ase i s'ananà per un altre camí. Arribà a una casa i demanà hostatge per passar la nit.
En Pere va dir:"Arri envant cagaràs diners, arri enrere cagaràs més"

Però quan en Pere dormia la madona li va canviar l'ase màgic per un molt semblant. l'endemà al matí ell no va notar el canvi i s'anà cap a casa seva.
en veure la mare li va dir: "mamà som rics treu un llençol que aquest ase caga diners"... però quina va ser la sorpresa que no va caga diners sino una bona caca.
Avergonuit va tornar a pujar a la favera i quan arribà al cel per veure sa padrina Sant Pere li digué que no podia. Es posar a cridar i plorar i sant Pere li dóna un tovalló i li digué ja no tornaràs a passar gana li has de dir "tovalló posa taula"
Es va tornar aturar a passar la nit a casa sa madona i aquesta li digué ara prepararé el sopar i en Pere, treu el tovalló i...
ohhh!!!
soparen i després s'anaren a dormir.

Però la madona li canvià el tovalló per 
un altre que no era màgic.

llavors quan arribà a casa seva i li explicà a sa mare es a donar compte que la madona li havia canviat el tovalló.Passats uns dies va decidir pujar al cel per veure sa padrina.I Sant Pere en aquest cas li va donar un cinglador. 

Es va anar de camí cap a casa sa madona i els va dir que els tornàs l'ase i el tovalló. però com que no volia ell va dir "cinglador, fes feina" i aquest va començar a encalçar a sa madona, l'amo i els missatges fins que aquests li van tornar tot.

En Pere arriba a casa més content que un ca amb un os per mostrar-ho tot a sa mare. I junts van viure feliços anys i més anys i encara són vius si no són morts.


 FI

Esperam que us hagi agradat, fins aviat!1 comentari: